Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borel po nelsońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borel 1 kg
mąka 40 g
olej 100 g
masło 40 g
grzybki suszone 20 g
śmietana 200 g
sól do smaku
rosół drobiowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Borel po nelsońsku

Rybę oczyścić,wyfiletować,pokroić na porcje,osolić,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju,grzyby opłukać,zalać małą ilością wody i gotować 20 min,po czym wyjąć z wody,pokroić w paski,wrzucić z powrotem do garnka,dodać kostkę rosołu,z mąki i masła zrobić zasmażkę,dodać do grzybów i wymieszać,doprawić do smaku,wlać śmietanę,rybę podawać polaną sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak