Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki a la sztufada

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ostrobok 1 kg
słonina 100 g
cebula 150 g
papryka konserwowa 100 g
olej 100 g
mąka 100 g
włoszczyzna 100 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki a la sztufada

Rybę przygotować,słoninę pokroić w paski,cebulę pokroić w półplasterki,włoszczyznę obrać,opłukać i zetrzeć na tarce w paski,paprykę pokroić w paski,filety osolić,posypać pieprzem,następnie na każdą porcję nakładać słoninę oraz cebulę i włoszczyznęzawinąć,spiąć zapałkąobtoczyć w mące i usmażyć na rumiano,ułożyć w rondlu,podlać wodą i lekko poddusić,pozostałą mąkę rozbić z wodą i wlać do sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak