Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić na nieduże paseczki i przełożyć do szklanego naczynia. Dodać paprykę, sól, pieprz cytrynowy i oliwę z oliwek. Wymieszać i odstawić na 12 godzin, aby mięso \"przeszło\" przyprawami. Po tym czasie całość przełożyć z naczynia na patelnię, podsmażyć i osuszyć kawałki kurczaka na papierowym ręczniku.

Paprykę, pomidora, ogórka pokroić w drobną kostkę. Majonez wymieszać z czosnkiem startym na drobnych oczkach tarki, przyprawić solą i pieprzem. Dodać do pokrojonych warzyw i wymieszać. Na wierzchu ułożyć przygotowanego kurczaka.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię czosnek.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetycznie się prezentuje :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    musi być bardzo smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paulina33

    pychotka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    apetyczniw wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !