Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 dag
sól
pieprz
tłuszcz
karp 80 oczyszczony

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony

Karpia pokroić w dzwonka, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Włożyć na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z 2 stron na złoty kolor. Dosmażyć na wolnym ogniu aby ryba doszła. Rybę ułożyć na półmisku. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 27.02.2014 18:23
pyszna rybka, ja robię podobnie tylko skrapiam cytryną a doprawiam solą i białym pieprzem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak