Sposób przygotowania

Ubić pianę z białek, dodać połowę cukru i dalej ubijać, aż piana będzie bardzo sztywna, wsypać pozostały cukier i mąkę. Wymieszać delikatnie łopatką. Wycisnąć specjalną szprycką na 2 wyłożone pergaminem blachy 6 kolistych bez w kształcie ślimaka, 6 pierścieni tej samej wielkości co ślimaki i 6 małych kulek. Piec około 40 minut w lekko nagrzanym piekarniku 150 stop. Po upieczeniu zdjąć z blachy i pozostawić do ostygnięcia. Ubić schłodzoną śmietanę, dodając cukier puder i cukier waniliowy. Umyć truskawki, obrać z szypułek, osączyć. Na każdym bezowym ślimaku ułożyć warstwę bitej śmietany, następnie bezowy pierścień, kilka truskawek, odrobinę bitej śmietany i na samym wierzchu małą bezową kulkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !