Sposób przygotowania

Żeberka kroimy na porcje. Nacieramy solą, pieprzem i przyprawą do żeberek i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Sos sojowy łączymy z miodem i po 2 godz. Nacieramy nim żeberka. Odstawiamy na kilka godzin aby mięso przeszło przyprawami i sosem. Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i zapiekamy w 180 C około 50 minut. Mięso przekładamy do garnuszka a powstały sos zlewamy . Dodajemy 1 szklankę wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu minimum 30 minut. Doprawiamy Kucharkiem. W osobnej miseczce rozrabiamy mąkę z zimną wodą i dodajemy po woli do garnka z mięsem ciągle mieszając.
Smacznego :)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    wyglądają rewelacyjnie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    i smakują też świetnie a niewiele przy nich pracy
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Takie żeberka to niebo w gębie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo smakowicie wyglądają.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !