Sposób przygotowania

Umyć i obrać truskawki, wybrać 200 g najładniejszych do dekoracji.
Resztę truskawek zmiksować.
Zamoczyć listki żelatyny w zimnej wodzie, by zmiękły.
Przygotować syrop zagotowując cukier z 20 ml wody.
Zdjąć z ognia, połączyć z żelatyną, a następnie ze zmiksowanymi truskawkami.
Dobrze wymieszać.
Pozostawić do ostygnięcia.
Ubić śmietanę, połączyć z musem truskawkowym, delikatnie wymieszać i przełożyć do opłukanej zimną wodą formy w kształcie wieńca.
Wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin.
Tuż przed podaniem wyjąć z formy, zanurzywszy wcześniej jej dno na kilka sekund w gorącej wodzie.
Ozdobić truskawkami i bitą śmietaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !