Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk pomidorowy ze świderkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 3 łyżki
Bazylia suszona Prymat 2 szczypty
oliwki zielone 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk pomidorowy ze świderkami

Z tuńczyka odsączamy na patelnię olej i smażymy drobno pokrojoną cebulkę. Gdy się zeszkli dodajemy plasterki oliwek, chwilkę smażymy i dodajemy pomidory z puszki. Całość dokładnie mieszamy i smażymy ok. 5 minut. Następnie dodajemy tuńczyka i lekko mieszamy (ja staram się uważać, aby zbytnio nie rozwalić rybki, ponieważ lubię większe kawałki tuńczyka). Dusimy kolejne 5 minut i dodajemy kukurydzę oraz bazylię. Mieszamy i zdejmujemy z ognia. Odstawiamy pod przykryciem, aby wszystko przeszło smakiem i po paru minutkach można podawać ze świderkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 05.02.2013 07:57
same smakołyki
IZABELA29 20.06.2012 09:08
pisze sie na to
BernadettaP 25.10.2011 21:49
mniam :-)
Ania67 19.09.2011 07:55
coś dla mnie
bejciu24 03.04.2011 18:51
fajna
Jolanta_P-S 30.03.2011 20:20
do sprawdzenia ten przepis
Babciagramolka 30.03.2011 18:56
Lubię makaron w towarzystwie tuńczyka
agnieszka137 30.03.2011 18:41
pysznie zakręcony :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak