Sposób przygotowania

mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać drożdże rozmieszane ze śmietaną, posolić i wyrobić ciasto. przygotować farsz: Ugotować jajka na twardo w wodzie ze szczyptą soli, ostudzić, obrać i posiekać. Cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu. Do masy jajecznej dodać cebulę i przyprawy- wymieszać. Ciasto rozwałkować na kształt elipsy, nałożyć farsz i zalepiać brzegi. Walec kroić ukośnie, paszteciki smarować jajkiem i piec.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !