Sposób przygotowania

Posolone golonki włożyć na gorący tłuszcz i smażyć 30 minut na średnim ogniu.Wyjąć je z rondla,a na tłuszczu zrumienić cebulę z papryka i czosnkiem i kminkiem.Podlać wodą i podgotować kilka minut.Włożyć golonki tak,aby woda przykryła golonki i gotować około 50 minut.Włożyć odciśniętą,pokrojoną kiszona kapustę i dusić,aż wszystko będzie miękkie.Wyjąć golonki ,Chwilę dusić. zaprawić kapustę śmietaną z mąką,posypać koperkiem.Każdą golonkę pokroić na 2-3 kawałki.Wyłożyć kapustę na półmisek,a na wierzch położyć golonkę.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    od czasu do czasu super jest taka golonka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !