Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka po seklersku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 2 szt
cebula 150 g
smalec 80 g
śmietana 400 ml
mąka 30 g
czosnek 2 ząbki
kminek do smaku
sól do smaku
koperek do smaku
kapusta kiszona 1000 g

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka po seklersku

Posolone golonki włożyć na gorący tłuszcz i smażyć 30 minut na średnim ogniu.Wyjąć je z rondla,a na tłuszczu zrumienić cebulę z papryka i czosnkiem i kminkiem.Podlać wodą i podgotować kilka minut.Włożyć golonki tak,aby woda przykryła golonki i gotować około 50 minut.Włożyć odciśniętą,pokrojoną kiszona kapustę i dusić,aż wszystko będzie miękkie.Wyjąć golonki ,Chwilę dusić. zaprawić kapustę śmietaną z mąką,posypać koperkiem.Każdą golonkę pokroić na 2-3 kawałki.Wyłożyć kapustę na półmisek,a na wierzch położyć golonkę.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.08.2011 23:29
od czasu do czasu super jest taka golonka :)
Ania67 28.06.2011 22:32
ciekawa
Iwona45 17.06.2011 09:39
pycha
Iwona45 17.06.2011 09:39
pycha
Krystyna32 01.04.2011 07:23
świetny przepis
suzana 30.03.2011 17:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak