Sposób przygotowania

Krewetki umyć i osuszyć (jeśli mamy mrożone to uprzednio rozmrozić). Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Pietruszkę umyć, połowę drobno posiekać. Wszystkie składniki wraz z przyprawami i sokiem z cytryny wymieszać z oliwą. Do zalewy przełożyć krewetki. Marynować w temperaturze pokojowej 2-3 godziny. Piec na grillu 2-3 minuty z każdej strony. Podawać ozdobione pozostałą natką pietruszki i pokrojoną na cząstki cytryną.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    muszę wypróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    brzmi ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !