Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona kapusta szmurowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 1 szt
mąka 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek wędzony 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona kapusta szmurowana

1. Kapustę poszatkuj. Zalej w rondlu zimną wodą, gotuj do miękkości.
2. Boczek pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Boczek podsmaż na patelni. Dodaj cebulę, zeszklij. Wsyp mąkę, połącz,zasmaż. Przełóż do kapusty, dodaj ziele angielskie i listki laurowe, przypraw sola, piprzem i cukrem. Chwilę pogotuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 04.02.2014 05:51
fajna nazwa
gacopierz23 12.11.2012 17:29
ciekawa nazwa
Rogalik 26.09.2011 21:38
super
irenka 10.05.2011 22:01
pyszna,też robię ale bez boczku i mąki,dodaję olej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak