Sposób przygotowania

Marchewki obrać,umyć,osuszyć,pokroić w paski.Naczynie do mikrofalowania natłuścić dwiema łyżkami oleju,ułożyć marchewki.Mikrofalować 5 minut w mocy 500W.Filety opłukać,osuszyć,skropić sokiem z cytryny,oprószyć solą i pieprzem,wyłożyć na marchewki,skropić pozostałym olejem.Mikrofalować 10 minut w tej samej mocy.Świeżą bazylię umyć,osuszyć,kilka listków odłożyć.Resztę posiekać,wymieszać ze skórką i sokiem z cytryny,posypać gorące filety.Dorsza udekorować odłożonymi listkami bazylii.Podawać od razu po przyrządzeniu ze świeżą bagietką lub pieczywem czosnkowym oraz surówką z kiszonej kapusty.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tak nie robiłam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tak nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    interesujące :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !