Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto dyniowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 i 1/4 szkl
jaja 2 szt
cukier 1/2 szkl
mleko skondensowane 1 szkl
cynamon 1 łyżeczka
imbir 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
goździki mielone 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto dyniowe

Przygotować podstawowe ciasto kruche i schłodzić.Ciasto po schłodzeniu rozwałkować i wylepić nim foremkę,wygniatając brzeg.Wszystkie składniki oprócz mleka zmiksować razem na puszystą masę.Na końcu wlać mleko i dalej miksować.Farsz wylać na przygotowane ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec na złoty kolor.Ciasto wystudzić,do konsystencji gęstego budyniu.Wierzch można polać syropem klonowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 23.12.2013 08:51
Bardzo dobre
Grażyna13 30.07.2013 19:06
Podoba mi się ten przepis :)
Motorek 14.11.2012 10:21
pycha
fictor123 01.10.2012 07:48
musze sprobowac
kuklik 12.08.2012 07:11
brzmi pysznie a dynia mi obrodziła w tym roku
kate.500 20.12.2011 07:33
chyba polubie dynie...
ela16 18.09.2011 17:16
fajne
Justyna70 14.09.2011 21:45
fajne
smakoszek 06.08.2011 15:40
świetne
Rique 23.07.2011 15:59
super
jeta72 29.06.2011 16:36
kiedyś dawno jadłam;)
jeta72 29.06.2011 16:36
kiedyś dawno jadłam;)
ben-ka 16.05.2011 08:16
a ja tak rzadko używam dyni:(
Krystyna32 10.04.2011 08:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak