Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski. Dodać 1/2 łyżeczki soli, żółtka i drożdże rozrobione w śmietanie 30%. Wyrobić ciasto i na sam koniec wlać roztopione masło. Ciasto jeszcze raz starannie wyrobić, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia (około 30-40 minut).

Karkówkę oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię, dodać sól, pieprz, lubczyk, przyprawę do karkówki (według uznania) i podsmażyć. Warzywa pokroić w kostkę, a pieczarki w plasterki. Pokrojone składniki dodać do podsmażonego mięsa i wszystko razem poddusić do miękkości. Ostudzić. Mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach

Ciasto wyłożyć na stolnicę i delikatnie rozwałkować, aby powstało koło. Całość posmarować ketchupem i posypać startym serem. Na połowie rozłożyć przygotowany farsz, nałożyć drugą połowę formułując pieroga. Przełożyć na blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 minut, aby się zarumienił (temperatura 180 stopni).

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    takiego bym zjadla :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    zjadłabym takiego w każdej chwili :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    zjadłabym takiego w każdej chwili :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    sama bym taki z chęcią zjadała
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    to musi być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !