Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czekoladowa z orzechami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 g
kakao 30 g
mąka ziemniaczana 30 g
margaryna 250 g
cukier 200 g
olej 2 łyżki
gorzka czekolada 150 g
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
jajko 4
cukier waniliowy
rum 4 łyżki
orzechy
sól
czekolada mleczna 125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa z orzechami

Z białek ubijamy pianę , masło ucieramy na gładką masę , wtedy dodajemy cukry , szczyptę soli, oraz żółtka .Czekoladę drobno posiekać i odstawić , a z mąki, proszku, kakao przesiać dodać rum i tłuszcz, na koniec dodajemy jeszcze czekoladę i pianę z białek .Pieczemy w formię natłuszczonej i wysypanej mąką 60 minut w 180 st - 15 minut po wsadzeniu robimy nacięcia nożem , jeszcze tylko posypujemy orzechami i ozdabiamy i pieczemy dalej po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i niech sobie stygnie a my gorzką czekoladę rozpuszczamy na parze z łyżeczką oleju i mieszamy , ciepłą polewamy chłodne ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 11.03.2013 20:14
co za pyszności
KLEO 15.06.2012 13:15
mniam!
Henryka2 30.03.2011 17:51
Czekolada i orzechy! Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak