Sposób przygotowania

Ryż wkładamy do garnka i zalewamy 3 szklankami wody, dodajemy kostki rosołowe i gotujemy na małym ogniu mieszając co jakiś czas, aż ryż będzie miękki i odparuje woda. Kiedy ryż będzie gotowy odstawiamy go na troszkę do przestygnięcia. W tym czasie ser kroimy w kostkę cm na cm. roztrzepujemy jajko. Do ryżu dodajemy koperek sól i pieprz dokładnie mieszamy. Mokrymi dłońmi z ryżu formujemy kulki i w każdą w środek wkładamy kostkę żółtego sera. Kulki obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Podajemy gorące jako samodzielne danie albo jako dodatek do mięsa i surówki

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !