Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w sosie potrawkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 75 dag
włoszczyzna 30 dag
masło 4 dag
mąka 4 dag
sól do smaku
Wywar: 2,5 szklanki
żółtko jajek 1 szt
sok z cytryny do smaku
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w sosie potrawkowym

Cielęcinę z łopatki włożyć do litra wrzącej wody,gotować na małym ogniu około 30 minut.Następnie dodać włoszczyznę i gotować jeszcze pół godziny.Mięso wyjąć,pokroić na porcję w poprzek włókien mięsnych,wyjąć także włoszczyznę.Mąkę rozetrzeć z masłem,dodać do wywaru,zagotować.Sos przyprawić sokiem cytrynowym,zaciągnąć surowym żółtkiem.Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i sosem.Posypać natką pietruszki.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 15.06.2012 16:13
Cielęcinka, super
Iwona45 28.08.2011 21:49
rewelacja
Krystyna32 19.05.2011 08:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak