Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Expresowa fasolka po bolońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 2 szt
cebula 3-4 szt
pomidor 2-3 szt
sos boloński 1 opakowanie
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
boczek 5 plastrów
Kucharek przyprawa do potraw
kabanos 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Expresowa fasolka po bolońsku

Boczek kroimy i wrzucamy na patelnię- dodajemy pokrojone kabanosy i cebulę- smażymy.
Gdy wszystko będzie już podrumienione dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory- przykrywamy i dusimy.
Na koniec dodajemy opłukaną i odcedzoną fasolkę oraz sos boloński- gotujemy kilka minut.
Przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 25.10.2013 14:52
smaczne danie na szybki obiad
Wacław 04.08.2012 11:43
bardzo lubię,pycha
iga2 10.11.2011 21:50
smaczna
Ewa111 12.09.2011 14:06
szybko i smacznie
calliope 12.09.2011 13:48
super
Angelika10 04.07.2011 22:49
Świetny pomysł.
Gosia32
Gosia32 28.06.2011 12:48
pycha
Gonia555 25.04.2011 11:38
polecam
pacpaw 15.04.2011 20:50
na kabanosach bretońskiej jeszcze nie robiłem
marta1371 13.04.2011 22:32
wspaniała potrawa
IKrakowianka 07.04.2011 22:02
szybko i pysznie
ronald88 05.04.2011 22:05
super
m1monika 04.04.2011 17:22
bardzo smaczna!!!
Justyna Jussstiii 02.04.2011 14:14
extra na prawdę
joanna77 31.03.2011 18:35
super wygląda
iga2 31.03.2011 17:57
super przepis
Justyna Jussstiii 31.03.2011 13:48
ślicznie wygląda:)
Krystyna32 31.03.2011 11:06
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak