Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z rekina z ryżem z oliwkami i smazonym makaronem z krewetkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rekin 2 steki
ryż 1 torebka
oliwki zielone 100 gram
krewetki koktajlowe 8 szt
makaron nitki 100 gram
olej do smażenia
jaja 1 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z rekina z ryżem z oliwkami i smazonym makaronem z krewetkami

Rekina umyc i osuszyc, natrzec przyprawa do ryb i usmazyc na niewielkiej ilosci oleju. Ryz ugotowac, podsmazyc z jajkiem, dodadc pokrojone oliwki. Makaron ugotowac, podsmazyc na niewielkiej ilosci oleju. Krewetki poddusic na masle z czosnkiem przez ok 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 07.04.2011 19:18
:O rekin! A gdzie kupuje się steki z rekina, bo jeszcze nigdy się z tym nie spotkałam...
anja3107 30.03.2011 16:12
nie jadłam jeszcze rekina, bardzo jestem ciekawa smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak