Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka biszkoptowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
cukier 20 dag
kakao 2 łyżeczki
cukier wanilinowy
mleko 2% 7 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżki
olej 12 łyżek
jajko 7
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka biszkoptowa

Jajka całe ubijamy z oba cukrami , formę natłuścić i posypać bułką , do jajek dodajmy mąkę , proszek, olej oraz mleko i to musimy dobrze wyrobić łyżką, do formy wlewamy ciasto niecałe- trochę zostawić dodać kakao i wymieszać od razu wylać na białe ciasto i pieczemy w temp. do 200 st. Po wyjęciu gotowej już super babki posypujemy cukrem pudrem, ewentualnie czymś innym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

franeklew
franeklew 26.04.2017 14:29
Wyprobowalem przepis dodajac do ciata olejki cytrynowy i rumowy. Babka sie udala i smakuje doskonale. Na gore uzylem polewy kakaowej
gosia56 03.03.2014 08:42
pyszna babka
Reda 20.05.2012 08:22
fajne
Goya 23.03.2012 08:30
mniam
ElizaT 30.03.2011 21:19
super
mikrusiak 30.03.2011 13:20
oj zjadło by się...zwłaszcza że zaraz idę na kawę ;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak