Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak po indonezyjsku (Chah Kang Kung)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 500 g
pierś z kurczaka 200 g
jajko ugotowane na twardo 4 szt.
papryczka chili 2 szt.
czosnek 4 ząbki
por . kawałek 5 cm

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak po indonezyjsku (Chah Kang Kung)

Szpinak dokładnie umyć, usunąć twarde ogonki liści. Osuszyć.
W woku rozgrzać olej, wrzucić zmiażdzony czosnek oraz pokrojony w słupki wielkości zapałek imbir i smażyć minutę. Dodać pokrojone w cienkie paski mięso z kurczaka i smażyć ciągle mieszając do zrumienienia. Następnie wrzucić szpinak i dusić do momentu aż liście stracą jędrność. Dodać sos ostrygowy, pokrojone w paski papryczki chilli, sos ostrygowy oraz cukier. Dusić pod przykryciem kolejne 2 minuty. Na koniec dodać ropzrowadzoną kilkoma łyżeczkami wody mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą. Dodać pokrojone na ćwiartki jaja na twardo. Dusić pod przykryciem ok. 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 04.08.2011 09:38
pycha
bami 17.04.2011 21:59
no proszę proszę - wydaje się być smaczne :)
Zośka1 03.07.2010 10:41
skąd te nazwy bierzesz
Zośka1 03.07.2010 10:41
skąd te nazwy bierzesz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak