Sposób przygotowania

Fasolę umyć na sicie pod bieżącą wodą,zalać zimną wodą,moczyć przez 8 godzin.Namoczoną fasolę,odcedzić,zalać świeżą wodą(około 2,5 litra).Gotować bez przykrycia 10 minut.Cebulę obrać,pokroić,zeszklić na tłuszczu.Boczek i szynkę pokroić w kostkę.Cebulę razem z tłuszczem ze smażenia,szynkę,boczek i koncentrat dodać do fasoli.Rondel przykryć,gotować 40 minut(fasola musi być przykryta wodą).Gdy fasola będzie miękka,osolić,przyprawić chilli.Gotować bez przykrycia jeszcze 10 minut.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    z czerwonej fasoli nie robiłam, ale super musi wyglądać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !