Sposób przygotowania

Najpierw posiekać masło , jak posiekamy to sypniemy mąkę szczyptę soli , cukier , wanilię i śmietanę .Wymieszać . Zagnieść ładne ciasto. Schłodzić w lodówce . Sparzony mak zemleć , wlać miód do maku, dajemy dowolną konfiturę albo dowolny dżem , herbatniki pokruszyć najlepsze były by petitki też dodać , bakalie i cukier , zapach i roztrzepane jajko. Wyjmujemy ciasto z lodówki , rozwałkować w prostokąt na papierze do pieczenia ,posmarować masą makową i zwinąć roladę dokładnie i pomału pomagając sobie papierem . Ciasto przekładamy i pieczemy do 40 minut w 200 st. Makowca polewamy polewa czekoladową .

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    pysznie wygląda:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bakalie to chyba już wyjadłaś :P
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    a co myślałaś że zostawie dla gości?
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    lubię mak w wypiekach
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    apetycznie wygląda:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Dobre ciasto na Wielkanoc.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !