Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane brzoskwinie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinia 4 szt
cukier 0,1 kg
cytryna 1/2 szt
białko 3 szt
cynamon 1/4 łyżeczki
migdały 0,05 kg
woda 1/2 szklanli
konfitura z borówki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane brzoskwinie

Brzoskwinie sparzyć i obrać ze skórki, przekroić na pół, usunąć pestkę.
Do wody dać połowę cukru i wyciśnięty sok z cytryny, wymieszać i gotować w niej brzoskwinie p rzez ok. 7 minut.
Białka ubić, posypać pozostałym cukrem cynamonem ubijać jeszcze bardzo energicznie.
Konfiturę wymieszać z posiekanymi migdałami wypełnić nią osączone brzoskwinie. na górę \"artystycznie\" wyłożyć pianę.
Zapiekać prze 10 min w temp. 240 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 19.09.2011 09:02
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak