Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń z rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 15 dag
rabarbar 0,5 kg
budyń waniliowy
mleko 1 szkl
rum 2 lyżki

Przepis i sposób przygotowania na: budyń z rumem

Zagotuj 0,5 litra wody z cukrem, włóż pokrojony rabarbar i gotuj ok 5 min.

Rabarbar wyjmij łyżką cedzakową, a do wrzącego syropu wlej budyń rozrobiony w zimnym mleku, gotuj aż zgęstnieje. Na końcu dodaj rum. W pucharku układaj warstwami budyń i rabarbar.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 22.10.2012 08:05
rewelacja
Margo1 08.07.2011 19:15
świetne
Margo1 08.07.2011 19:15
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak