Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka truskawkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 0,5 kg
jaja 4 szt
cukier wanilinowy 1 opakowanie
sucharki 2 szt
cukier puder 5 łyżek
mąka 2,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka truskawkowa

Truskawki umyć, odsączyć i usunąć szypułki,pokroić na połówki i przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Białka oddzielić od żółtek, i ubić z 3 łyżkami cukru pudru i cukrem wanilinowym, dodać żółtka, mąkę i bardzo delikatnie wymieszać.
Masę wylać na truskawki. Piec w 170 stopniach do zrumienienia. Po upieczeniu posypać pozostałym cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 02.01.2014 12:08
mniam, pyszna
ONY_za_kare 26.10.2013 12:17
świetny pomysł!
Angelika10 03.10.2013 00:19
super zapiekanka
Alex_M 14.07.2013 21:40
fajny deser!
Malinka 24.06.2013 18:01
Zapomniałam napisać, ze suchary kruszymy i posypujemy nimi truskawki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak