Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki zasmażane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 kg
tłuszcz 4 dag
cebula 2 dag
mąka 1 łyżka
cukier 1,5 dag
sól do smaku
ocet do smaku
koperek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki zasmażane

Buraki starannie umyć wrzącą wodą i wyszorować. Ugotować, odcedzić- jeszcze ciepłe obrać ze skórki. Zetrzeć na tarce i mocno podgrzać. Tłuszcz stopić, dodać drobno pokrajaną cebulę, gdy zmięknie, dodać mąkę i mieszając zasmażkę; lekko przyrumienić. Potem rozprowadzić ją wodą, wlać do buraków i także mieszając, zagotować. Przyprawić do smaku solą, octem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 27.10.2013 15:36
Pyszny dodatek do drugiego dania
Łukasz15 03.10.2013 09:19
Bardzo dobre
gacopierz23 29.08.2012 22:38
niestety to nie dla mnie
pierniczkowo 12.05.2012 12:04
robię podobnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak