Sposób przygotowania

Cielęcinę umyć,zalać w garnku bulionem i gotować około 50 minut.Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać,pokroić w cząstki.Paprykę umyć,oczyścić z nasion,pokroić w paseczki.Kukurydzę i groszek osączyć na sicie.Czosnek obrać,przecisnąć przez praskę.Mięso wyjąć,pokroić w kostkę.Żelatynę dodać do bulionu,mieszając rozpuścić,dodać czosnek,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Na dnie podłużnej formy ułożyć równolegle paski papryki oraz 1\\3 kukurydzy i groszku.Zalać częścią bulionu,tak aby przykrywał warzywa,pozostawić do zastygnięcia.Następnie ułożyć warstwę mięsa,szczypiorek,jajka,pozostałą kukurydzę i groszek.Wszystko zalać resztą bulionu,wstawić do lodówki do zastygnięcia(na około 3 godziny).Formę zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie.Galaretę wyłożyć na podłużny półmisek.Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !