Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukier i cukrem waniliowym. Dodać żółtka i ubitą pianę z białek. Na końcu wsypać mąkę, kisiel i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą okrągłej formy na babkę (z dziurką). Piec ok. 40 minut w temp. 170 stopni. Krem do tortów zabarwić zielonym barwnikiem. Podzielić babkę na trzy kawałki. Ułożyć je w kształcie fali. Poprzycinać z obydwu stron, ze ścinków wyciąć łapy i za pomocą kremu przykleić je do tułowia krokodyla. Całość pokryć przygotowanym kremem. Do pianek przykleić kremem brązowe pastylki - oczy. Żelkami ozdobić tułów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Super pomysł na oryginalny tort dla dzieciaków.
  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    Dzieciaki na pewno nie zapomną takiego toru
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    interesujacy przepis i nie trudny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !