Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort \"krokodyl\"

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kisiel 5 torebek
jajko 5 sztuk
masło lub margaryna 25 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 3 łyżki
cukier waniiowy 1 torebka
cukier 1 szklanka
krem do tortów biały 1 sztuka
białe pianki marsmallows (jojo)

Przepis i sposób przygotowania na: Tort \"krokodyl\"

Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukier i cukrem waniliowym. Dodać żółtka i ubitą pianę z białek. Na końcu wsypać mąkę, kisiel i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą okrągłej formy na babkę (z dziurką). Piec ok. 40 minut w temp. 170 stopni. Krem do tortów zabarwić zielonym barwnikiem. Podzielić babkę na trzy kawałki. Ułożyć je w kształcie fali. Poprzycinać z obydwu stron, ze ścinków wyciąć łapy i za pomocą kremu przykleić je do tułowia krokodyla. Całość pokryć przygotowanym kremem. Do pianek przykleić kremem brązowe pastylki - oczy. Żelkami ozdobić tułów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 07.01.2011 21:32
interesujacy przepis i nie trudny
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:46
ciekawe
plocia 07.08.2010 08:48
Dzieciaki na pewno nie zapomną takiego toru
RenataZ-et 03.08.2010 09:52
Super pomysł na oryginalny tort dla dzieciaków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak