Sposób przygotowania

Wołowinę umyć,oczyścić z błon,pokrajać w paski grubości 1cm i długości4cm,oprószyć mąką i pieprzem,obsmażyć na tłuszczu.Przełożyć do rondla,dodać wcześniej podduszoną na maśle cebulę i koncentrat pomidorowy,podlać wodą lub wywarem i dusić na wolnym ogniu.Pod koniec duszenia dodać śmietanę i przyprawy.Potrawa powinna mieć ostry smak,niezbyt gęsty sos,ale nie spływający z kawałków mięsa.Podaje się jako gorącą przekąskę lub potrawę z dodatkiem klusek kładzionych i zielonej sałaty.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbigniew1975

    mniam napewno dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !