Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica wołowa a la Chateaubriand

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 750 g
masło 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
olej sojowy 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica wołowa a la Chateaubriand

Mięso opłukać,usunąć ścięgna,pokrajać na porcje(5grubych plastrów).Befsztyki smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron,nie dosmażając.Po usmażeniu posolić,posypać pieprzem.Podawać z ziemniakami i sosem berneńskim,jarzynami z wody i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak