Sposób przygotowania

Margarynę roztapiamy, studzimy. Mleko podgrzewamy w oddzielnym garnku, dodajemy rozkruszone drożdże oraz łyżkę cukru, odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę, rozczyn oraz margarynę. Odstawiamy, by ponownie wyrosło. Następnie wykładamy ciasto na blaszkę wysmarowaną i wysypaną bułką tartą.
Przygotowujemy kruszonkę: wszystkie składniki kruszonki łączymy ze sobą.
Następnie ciasto drożdżowe posypujemy przygotowaną kruszonką, odstawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy około 45 minut w temp. 180*C.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    o jak wyrosło ładnie to ciasto
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !