Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
jajko 3
sólszczypta
masło 100 g
mąka ziemniaczana 3 łyżki
śmietana 2 łyzki
cukier 2 łyżki
rodzynki
mleko 1 szkl
twaróg 1 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z rodzynkami

Mąkę posiekać z masłem, dodać jajko i zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na godzinę.
Ciasto rozwałkuj i wylep spód i brzegi tortownicy, podpiecz ok 10 min w 180 stopniach.
Twaróg wymieszać z cukrem, mąką ziemniaczaną, śmietaną , 2 jajkami, mlekiem i rodzynkami. Wszystko wymieszać i wylać na ciasto a następnie piecz ok 40 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak