Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

turnedo z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 650 g
bułka paryska 1 szt
masło 100 g
pieczarki 200 g
wino czerwone wytrawne 130 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: turnedo z pieczarkami

Bułkę pokroić na 5 kromek.Pieczarki usmażyć na części masła,dodać wino i dusić przez kilka minut.Z bułki przygotować grzanki.Oczyszczoną polędwicę pokroić na 5 kawałków,ukształtować okrągłe porcje,usmażyć na maśle.Mięso położyć na grzankach,ułożyć na wygrzanym półmisku i obłożyć pieczarkami,skrapiając sosem.Podawać z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak