Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 1 szt.
rosół 1 litr
śmietana kwaśna 1/2
sól
natka pietruszki
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cytrynowa

cytrynę szorujemy,kroimy na kawałki razem ze skórką i wyciskamy sok.do rosołu wrzucamy kawałki cytryny,doprawiamy solą i pieprzem.dodajemy śmietanę.zagotowujemy i odstawiamy,by zupa się przegryzła, a przed podaniem zagotowujemy.zupę podajemy z ryżem lub grzankami.dekorujemy natką i plasterkiem cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 20.01.2013 11:39
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak