Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak po krakowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1000 g
białko 1 szt
jaja 2 szt
tłuszcz 50 g
masło 50 g
pietruszka zielona 15 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak po krakowsku

Ugotować kaszę krakowską na sypko.Do ostudzonej kaszy dodać posiekaną zieloną pietruszkę,całe jaja,surowe białko,masło,wymieszać,doprawić do smaku solą i pieprzem.Kurczaka sprawić,natrzeć solą,nadziać przygotowanym farszem,spiąć,uformować i upiec.Upieczonego kurczaka podzielić na porcję,łącznie z nadzieniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak