Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy staropolskie nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 750 g
cebula 250 g
grzyby suszone 15 g
sól do smaku
pieprz do smaku
chleb razowy 30 g
mąka pszenna 20 g
tłuszcz 80 g
chleb czerstwy 50 g
masło 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy staropolskie nadziewane

Mięso umyć,pokrajać w plastry w poprzek włókien,rozbić na cienkie płaty,oprószyć solą i pieprzem.Przygotować nadzienie:cebulę pokrajać w drobną kostkę,przysmażyć na tłuszczu,chleb czerstwy zetrzeć na tarce,wymieszać z cebulą i roztartym masłem,doprawić solą i pieprzem do smaku.Płaty mięsa smarować nadzieniem,zwijać ciasno w rulon(spiąć wykałaczką),oprószyć mąką,obrumienić na tłuszczu.Zrazy ułożyć w rondlu,podlać wywarem z grzybów,posypać utartym chlebem,dodać ugotowane i pokrajane w paski grzyby,dusić do miękkości.Podawać z kaszami lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 04.08.2011 13:40
ale bym zjadła teraz zraziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak