Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w kukurydzianej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 6 szt
jajko 2 szt
majonez 2 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
płatki kukurydziane 15 dag
olej 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w kukurydzianej panierce

Udka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą oraz pieprzem.
Jajka roztrzepać, wymieszać z majonezem. Doprawić zmiażdżonym czosnkiem oraz gałką muszkatołową. Mieszaniną posmarować udka. Odstawić na godzinę do lodówki.
Udka obtoczyć w płatkach kukurydzianych. Usmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym mocno oleju. Osączyć z tłuszczu i odstawić w ciepłe miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena40 14.06.2011 11:15
pychaaaaa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak