Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotuj, przestudź i utłucz. Następnie dodaj łyżkę masła, 4 łyżki mąki, twaróg i jajka,wymieszaj i przypraw solą i gałką muszkatołową.

Obraną marchewkę zetrzyj na tarce, a por posiekaj.
Ciasto ziemniaczane podziel na dwie części, do jednej dodaj marchewkę, a do drugiej pora.

Z obu ciast formuj kuleczki i wrzucaj na wrzątek (osolony), gotuj aż wypłyną na wierzch.
Z masła i mąki zrób zasmażkę, dodaj mleko i gotuj, aż zgęstnieje, przypraw do smaku.
Gotowe knedle polej sosem i posyp szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    mmm pycha:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !