Sposób przygotowania

Białka ubij na puch i dodawaj stopniowo cukier cały czas mieszając. Mąkę wymieszaj z orzechami i cynamonem, a następnie połącz z białkami, delikatnie mieszając. Masę wylej na prostokątną formę wyłożoną papierem, posyp migdałami i piecz ok 15-20 min w nagrzanym piekarniku.

Upieczone ciasto odwróć, spodem do góry i pozostaw do ostygnięcia.
Śmietanę ubij, rozsmaruj na cieście, posyp borówkami i zwiń wzdłuż dłuższego boku. Roladę włóż do zamrażarki na 3 godziny. Wyjmij i potni na kawałki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !