Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik z dżemem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 g
cukier 100g
jajko 2
zapach waniliowy
mąka 100 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
dżem 1 słoiczek
białko 1
cukier puder 180 g
kawa rozpuszczalna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: torcik z dżemem

Masło utrzyj z cukrem na puch, dodaj jajka, olejek oraz mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszaj. Ciasto wyłóż na tortownicę i piecz o 40 min w nagrzanym piekarniku do 170 stopni.

Ciasto wystudź i przetnij na dwa krążki. Białko ubij z cukrem (180g) na puch i dodaj kawę, wymieszaj. Przełóż ciasto dżemem i polej polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 11.06.2012 08:03
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak