Sposób przygotowania

Ser pokroić w 2 cm kostkę. Mąkę doprawić solą i pieprzem. Jajko rozmieszać widelecem, dodać szczyptę soli. Kawałki sera obtaczać w mące, następnie maczać w jajku, a na koniec w bułce tartej, mocno dociskając, aby panierka nie odeszła w trakcie smażenia. Wrzucić do rondla wypełnionego mocno rozgrzanym olejem i smażyć ok. 2 minuty na dużym ogniu. Wyjąć łyżką cedzakową, a następnie wyłożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawać z pokrojonymi w plasterki pomidorami i ogórkami oraz z czosnkowym dipem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darek6

    skąd ta nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    brygida

    dziwne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zośka1

    Smażony czyzby faceta ?????

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !