Sposób przygotowania

Herbatniki wymieszaj z rozpuszczonym masłem wyłóż tortownicę, tak przygotowany spód wstaw do lodówki na 30 min, a następnie wyłóż dżem.

Ser i twarożek utrzyj dodaj śmietanę i cukier, jajko, olejek migdałowy. Następnie wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj, masę wylej na dżem.

Piecz ok godziny w nagrzanym piekarniku do 170 stopni. Piekarnik wyłącz a sernik w nim zostaw jeszcze na jakieś pół godziny.

Mąkę kukurydzianą wymieszaj z niewielką ilością syropu. Owoce i resztę syropu podgrzej w piekarniku dodaj mąkę kukurydzianą i cały czas mieszaj aż zgęstnieje. Ostudź i wyłuż na ciasto.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !