Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z wisniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 14 szt
masło 50 g
dżem wiśniowy
ser ricotta 225 g
twarożek 200 g
śmietana 200 g
cukier puder 150 g
jaja 3
olejek migdałowy
mąka 50 g
mąka kukurydziana 2 łyzki
wiśnie w syropie 800 g

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z wisniami

Herbatniki wymieszaj z rozpuszczonym masłem wyłóż tortownicę, tak przygotowany spód wstaw do lodówki na 30 min, a następnie wyłóż dżem.

Ser i twarożek utrzyj dodaj śmietanę i cukier, jajko, olejek migdałowy. Następnie wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj, masę wylej na dżem.

Piecz ok godziny w nagrzanym piekarniku do 170 stopni. Piekarnik wyłącz a sernik w nim zostaw jeszcze na jakieś pół godziny.

Mąkę kukurydzianą wymieszaj z niewielką ilością syropu. Owoce i resztę syropu podgrzej w piekarniku dodaj mąkę kukurydzianą i cały czas mieszaj aż zgęstnieje. Ostudź i wyłuż na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak