Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majeranek 400 g
mak 5 łyżek
miód 1/2 szklanki
śmietana słodka 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z makiem

Podgrzać na małym ogniu mleko, miód, śmietankę i mak, stale mieszając, aby powstała jednolita masa. W międzyczasie ugotować makaron w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i wrzucić do przygotowanego sosu z makiem. Wymieszać

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 03.02.2013 21:56
zajadałam się nim jak moja babcia zrobiłam ale jakoś sama do tej pory nie pokusiłam się zrobić.... wykorzystam Twój przepis i myślę, że będzie pysznie :)
Pani Domu 20.11.2012 16:30
na święta się przyda
Tika4444 25.02.2012 11:39
robie podobnie
Tika4444 25.02.2012 11:39
robie podobnie
Tika4444 25.02.2012 11:39
ale pomysł fajny
Tika4444 25.02.2012 11:39
ale pomysł fajny
berys18 10.02.2012 20:07
W pierwszej pozycji powinien być "makaron".

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak