Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 50 dag
marchewka 5 szt
pietruszka 3 szt
seler 1 mały
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
por 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Ryby pokroić w kawałki, oprószyć pieprzem i solą, obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Warzywa obrać, zatrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać startą włoszczyznę, lekko obsmażyć, wymieszać. Dolać niepełną szklankę wody. Lekko posolić i popieprzyć. Dusić przez kwadrans. Dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać i dusić przez 5 minut. Gdy warzywa zmiękną, dodać kawałki ryby. Ostrożnie wymieszać, uważając, żeby ryba się nie rozpadła, dusić 3-4 minuty. Jeśli sos będzie zbyt mało gęsty, dodać trochę mąki pszennej i wodę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 02.02.2014 07:49
ryby w każdej postaci lubię :)
Ewelina38 10.02.2013 18:03
jest to jeden z moich ulubionych sposobów podania ryby
Bernadeta1 21.10.2012 12:53
bardzo lubię rybę po grecku
Wafelek2601 20.01.2012 00:17
świetny przepis na pyszną rybkę
Wacław 04.01.2012 12:24
smaczna !
gusia1000 24.09.2011 18:26
Super.
Jastinka 08.07.2011 14:46
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak