Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka orzechowo-ziemniaczane z marmoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 40 dag
mąka 40 dag
cukier puder 1/2 szkl
masło 5 dag
marmolada 30 dag
jajko 1 szt
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
orzechy arachidowe 1/2 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka orzechowo-ziemniaczane z marmoladą

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, wystudzić. Na stolnice przesiać mąkę, dodać masło, posiekać. Następnie wsypać cukier puder, orzechy, ziemniaki, cukier waniliowy, wyrobić ciasto, rozwałkować, pokroić na kwadraty. Każdy kwadrat posmarować marmoladą i złożyć na pół. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.10.2013 18:55
Zapowiadają się naprawdę fajnie.
pigila
pigila 10.12.2011 18:11
super
joanna77 09.05.2011 17:40
fajne
MAR3STA 15.04.2011 18:59
fajne!
accee 04.04.2011 22:22
Najs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak