Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sztuka mięsa na warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówki 75 dag
masła 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
pomidory 3 szt
por 1 szt
czosnek 1 ząbek
oliwy z oliwek 2 łyżki
cytryna 1/2 szt
sól 2 łyżeczka
pieprz 2 łyżeczki
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
olej 2 łyżki
papryka 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sztuka mięsa na warzywach

MIĘSO NATRZEĆ SOLĄ, PIEPRZEM I ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI I ODSTAWIĆ NA 1 GODZ. NA PATELNI ROZGRZAĆ OLEJ I MASŁO I OBSMAŻYĆ MIĘSO, PRZEŁOŻYĆ DO ŻARODPORNEGO NACZYNIA, PIEC 50 MIN, W TEMP. 180C. POR POKROIĆ W PLASTERKI I PRZELAĆ WRZĄCĄ WODĄ, PAPRYKI I POMIDORY POKROIĆ W KOSTKĘ DUŻĄ, ZĄBEK CZOSNKU POSEKAĆ I ROZETRZEĆ Z SOLĄ, I POŁĄCZYĆ Z SOKIEM Z CYTRYNY I OLIWĄ, WARZYWA WYMIESZAĆ I POLAĆ SOSEM I PODAWAĆ NA NICH MIĘSO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 30.03.2011 08:02
iwietny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak