Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mięsa wieprzowego z jajkiem i boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 szt
papryka czerwona 1 szt
szczypior 1 pęczek
chrzan tarty 2 łyżki
tłuszcz do formy
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek wędzony 5 plastry
wieprzowina 1/2 (z szynki)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mięsa wieprzowego z jajkiem i boczkiem

Mięso umyć, pokroić na 5 kawałków, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować chrzanem i odłożyć na 15 minut w chłodne miejsce. Następnie na każdy kawałek mięsa położyć 2-3 słupki papryki, kilka szczypiorów i obrane gotowane jajko. Zwinąć ciasno w rulon. Owinąć plastrem boczku i spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarowanym tłuszczem. Włożyć do piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 40 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 23.10.2013 22:26
Apetyczne.
Łukasz15 01.10.2012 04:32
Pyszny obiad
tomek18 10.09.2012 13:15
świetne roladki
Seba 17.08.2012 10:53
extra
Wafelek2601 28.09.2011 09:01
super wyglądają
Iwona51
Iwona51 21.05.2011 19:21
smaczne
ElizaT 21.05.2011 09:44
doskonałe ! ! !
caroline1983 19.04.2011 01:24
Ładnie podane i smaczne :)
accee 30.03.2011 21:19
Polecam
Yvonne 30.03.2011 09:11
ślicznie podane :)
Małgorzata113 30.03.2011 08:20
iwietny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak